Helyi programok

Programajánlataink szállóvendégeinknek!

RAFTING – VADVÍZI EVEZÉS A NAGY-KÜKÜLLŐ FOLYÓN

A vadvízi kaland Zetaváraljáról, a Nagy-Küküllő-folyó mentén található Desagtravel panziótól indul. Az alapok elsajátítását lehetővé tevő, csendes folyószakasz után gyors és lassú szakaszok, zúgók és éles kanyarok követik egymást. Izgalmakkal teli vadvízi túránk Zetelakán végződik.
A túra időtartama: 1 óra – fél nap.

SIKLÓERNYŐS REPÜLÉS

A siklóernyőzés egy képzett személlyel a repülés egy nagyon biztonságos formája. Tandem siklóernyőzés alkalmával perceken keresztül élvezheted a repülés felejthetetlen élményét. A tandem siklóernyőzés egy kiváló választás ahhoz, hogy megtapasztald, milyen több száz méter magasan repülni, és fentről szemlélni a világot.
A túra időtartama: körülbelöl két óra hosszú.

BALU-PARK HARGITAFŰRDŐN

A Balu Park a Keleti-Kárpátok gyönyörű csúcsai között, Hargita hatalmas fenyõrengetegében terül el. A páratlan szépségű környezetben épült kalandpark másfél hektáron, 120 fára épített drótkötélpályával és 105 különbözõ nehézségi fokozatú játékelemmel várja kalandvágyó vendégeit.
A hét kalandpályát különbözõ színek jelölik, így mindenki könnyen megtalálja a neki megfelelõ pályát. A gyerekek a sárga és a narancs színű szakaszokon próbálhatják ki magukat, ahol a feladatok az õ testmagasságukhoz és erõnlétükhöz vannak kialakítva. A felnõttek szórakozását négy pálya szolgálja, emelkedõ nehézségű akadályokkal. A Balu Park különlegessége a Tiroli csúszópálya, ami 985 méteres hosszúságával Közép-Európa legnagyobb csúszópályája.
A túra időtartama: 1 napos.

MONTAINCART TÚRA A HARGITÁN


A Montaincart egy új fejlesztésű, mókás eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egész évben szánkózhassunk, függetlenül attól, hogy épp van-e hó, vagy nincs. Az ergonómikus üléskialakítás lehetővé teszi, hogy csak a sebesség élvezetére koncentrálhassunk. Az élmény a biztonsági előírások megbeszélésével kezdődik, majd a szervezők által biztosított dzsipen a helyszínre utaznak. A hegytetőre érve a résztvevők védősisakot kapnak, majd megismerkednek a mountaincart felépítésével. Először lassú tempóban vágnak neki a túra útvonalnak, hogy legyen idő a mountaincarttal ismerkedni. Az első pihenő után jöheti az igazi élmény és száguldás.
A túra időtartama: egy napos

TEREP SEGWAY

Túrák kezdőknek
Túrák kezdőknekAz Ivói KIS TOBOZ  túra – a "nagyon" kezdők kedvéért. A rendkívül kedvezményes árú alaptúra: 30 perc oktatás gyakorlópályán, 30 perc terepen. Összesen: 60 perc, amit bárki könnyen teljesíthet.
Túrák haladóknak
A túra Ivóból  a Fáradt Bakancs Élménybázisról indul, a Madarasi Hargita lábát érintve halad, összesen 90 percet, amely 30 perc jelent gyakorlópályán és 60 percet terepen.
Túrák kezdőknek és haladóknak
A túra Ivóból a Fáradt Bakancs Élménybázisról indul. Hegyen-völgyön átgázoló túra, a legextrémebb arcoknak, legdurvább off-road körülmények között! A túra időtartama 2 óra.

BIG AIR BAG

A BIG AIR BAG egy lélegzetelállító hatalmas légzsák, amibe akár 60 m magasból is lehet ugrani. A zsák 15 méter szélességével és hosszúságával, valamint 3 méteres magasságával várja extrém vendégeinket  a bázisunkon.
Áraink az ugrások számától, valamint a személyek számától függ.

MADARASI HARGITAI TÚRA

A túra a Fáradt Bakancs Élménybázisról indul. A kaland Ivó mesés erdeit terepjáróval átszelve történik a Madarasi Hargita legmagasabb pontjáig, ami autóval megközelíthető.
A túra többféle képen igénybe vehető:
A bázisunk igény szerint tud biztosítani túra vezetőt, aki elvezeti a csoportot a „Székelyek szent csúcsára” vagyis a Madarasi Hargita csúcsára, ami 1801m magasságával büszkélkedik.  
A túra termesztésen  túravezető nélkül is igénybe vehető.

VIA FERRATTA

A Madarasi Hargitán újonnan létrehozott Kecskevész vasalt mászóösvény a térség első ilyen jellegű létesítménye. Használata mindenki számára nyitott és ingyenes, azonban a felszerelés használata kötelező, a Via ferrata meghódításához teljes  felszerelést  (sisakot, beülőt, kantárt) biztosítunk vezetővel!
A kb. 60 méter magas Kecskevész sziklán két vasazott útvonalat használhatunk, mintegy 200 méteres távon, sodronyok és vas „lépcsők” segítik a feljutást a tetőre, ugyanakkor a két sziklát ún. vietnámi híd, azaz két kifeszített sodrony köti össze egymással. A vasalt ösvényen való feljutás nem igényel különösebb tudást vagy szakértelmet, ám a létesítők mindenképp azt ajánlják, hogy először tapasztalattal rendelkező vezetővel vágjunk neki.
A balesetek elkerülése végett a szabályokat mindenképpen be kell tartani, ám az útvonal teljesen biztonságos.

TEREPJÁRÓS TÚRA

A Gobe Adventures csapata szeretettel vár minden olyan vendéget, aki picit másképpen szeretné felfedezni Erdélyt, vagy akár Románia más tájainak természeti szépségeit, szeretne betekintést nyerni a helyi szokásokba, megismerni nevezetességeinket, tiszteletben tartva az ökoszisztémát és miért nem az egészet kalanddal fűszerezni.
Célunk, hogy együtt működve a helyi erdészetekkel, önkormányzatokkal, turisztikai egyesületekkel bemutassuk a tájak szépségeit kulturális, történelmi érdekességeit.
Minden túrára étkezési, piknikezési lehetőséget is tudunk biztosítani, valamint a nagyobb túrákra egészségügyi kisegítő is elkísér.
Árajánlat: Terepjáró használati díja 100 €, amelyhez sofőrt, túravezőt biztosítunk. Akár 50 személynek is tudumk helyet biztosítani terpjáróinkon.

SkiGyimes

A csodálatos Gyimesek völgyében a Tatros folyó völgyében létesült az ország legnagyobb bobpályája.
A bobok négy különálló csövön vannak rögzítve, így a lecsúszás maximális biztonság mellett történik. Minden utas önállóan fékezi (vagy gyorsítja) a bobot, amely 45 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát.
A pálya 940-1060 méteres tengerszint feletti magasságban épült, ahol a szintkülönbség 120 méter. A pálya legmagasabb pontjára a bobokat (az utasokkal együtt) felvonó viszi fel. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek.
Nyitva tartás: egész évben naponta 09:00-21:00 óra között
A gyerekek 120 cm magasságtól önállóan is ereszkedhetnek. (nincsen korhatár) A 3 év alatt nem ajánlott, míg 3 éves kortól felnőtti kísérettel csúszhatnak le a gyerekek.